Sajtóközlemény

A vajszlói Kodolányi János Szakközépiskola, Szakiskola, Általános Iskola és Óvoda 6.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A kompetencia hálójában” című pályázatának megvalósítására. Az intézmény 2013. június 30-án befejezte felkészülését a referencia-intézményi szerepre.
A projekt időtartama: 2012. augusztus 15. – 2013. június 30. Projekt azonosító: TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0478
A pályázat keretében több pedagógus vett részt továbbképzéseken, ahol ismereteket szereztek a referencia-intézményi szolgáltatás szervezeti feltételrendszerének kialakításához. A beszerzett eszközök a referencia-intézményi munkát támogatják. A minősítést követően a pályázat feltételeként korábban előminősített „Jó gyakorlatok” átadhatóvá válnak más intézmények számára is.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

umft

esza

Tanévnyitó 2013/14

Borongós őszi reggelre ébredtek a Vajszlói Kodolányi János Szakközépiskola, Szakiskola és Általános Iskola diákjai, szüleik, tanáraik és minden kedves érdeklődő, aki részt vett a tanévnyitó ünnepségen. Sajnos az időjárás nem kedvezett az összegyűlteknek. Épp amikor kezdődött volna az ünnepség eleredt az eső. Az időjárási körülmények ellenére a zsibongóba és a termekbe szorult a gyerekeknek semmi nem szeghette kedvét. Hatalmas gyerekzsivaj töltötte be újra az iskola nyárra elcsendesedett épületét, ami biztos jele annak, hogy kezdetét veszi egy új tanév. Ilyenkor minden gyermek örömmel osztja meg társaival, milyen sok izgalmas élménnyel gazdagodott a nyár során.
    Az idei tanévben nagy örömünkre szolgált, hogy két osztályban összesen 59 gyermek kezdheti meg tanulmányait intézményünkben. A pedagógusok számára felemelő élmény látni a gyermekek fejlődését melyet az iskolai környezetben elsajátított ismeretek segítenek elő. Az iskola, mint a jövő építője és formálója jelentős szerepet játszik gyermekeink, közösségünk életében, és példaként jár elöl a tanulók neveltetésében.
    Örömmel láttuk a kicsik és nagyok arcán mutatkozó izgatottságot, melyet a tanév kezdete kapcsán éltek át. Tapasztaltuk, az iskola kapuit először átlépő diákok arcán a megilletődöttséget, vagy néhány könnycseppet, mely érzelmek a nap végére mindenkinél vidámsággá alakultak át. A felsőbb osztályosok boldogan üdvözölték egymást és örültek annak, hogy újra együtt lehetnek és sok olyan élmény vár rájuk, amit csak az iskolában élhetnek át.
    A tanítás első napja fennkölt hangulatban telt. A Hymnusz eléneklése után egy gyönyörű alkalomhoz illő műsor kezdődött, melyet a gyermekek szájából hallhattunk. A gyermekek verses, zenés, táncos műsorokkal lelkiismeretesen készültek az évnyitó ünnepségére, melyet ügyesen, szépen és hangosan adtak elő a hallgatóságuknak. A műsort az ötödik és az első osztályosok előadásában láthattuk. Az ötödikesek versekben búcsúztak a nyártól, az elsősök köszöntötték a szeptembert, és az iskolát. Felemelő élmény volt, amikor az ötödikesek kézen fogták az elsősöket és jelképesen bevezették őket az iskolába, illetve a zsibongóban tettek egy kört.
    A szép műsor után végre újult erővel kezdhettük az új tanévet.
    Ekkor tudatosult minden gyermekben, hogy az új tanévben új kihívások várnak rájuk.
    A most induló tanév sok újdonsággal szolgál, mint a gyermekek szüleik és a pedagógusok számára, melynek már kidolgozott részleteit iskolánk igazgatója ismertette a tanévnyitó beszédében. A fennmaradt kérdéseinkben izgatottan várjuk a törvényhozás részéről a válaszokat.

A Kodolányi János Szakközépiskola, Szakiskola és Általános Iskola februári-márciusi programjai

    Az alsó tagozatosok farsangja február 7-én volt. Mindenki nagy igyekezettel készült, hogy megmutathassa mivel készült a bemutatóra. Sok szülő is eljött, hogy megnézze a sok szép és kreatív jelmezt.
    A felső tagozaton február 14-én volt a farsangi mulatság. Színvonalas műsorral készült több osztály is, amit nagy sikerrel adtak elő.
    Március 7-én délután nem lesz Napközi, mert megünnepeljük, megvendégeljük hölgy dolgozóinkat.
    Március 8. Nemzetközi Nőnap
    Március 14. Megemlékezés 1848. március 15-ről
    Március. 21-22. Tanítás nélküli munkanap. Az Intézmény pedagógusai 2 napos csapatépítő tréningen vesznek részt egy kirándulással egybekötve.
Március 28. Tavaszi szünet első napja