Pályázat

Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Vajszlón

 logo

 

- a kedvezményezett neve:                                - VAJSZLÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

- a projekt címe:                                                   - „Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Vajszlón

- a szerződött támogatás összege:                    - 121 197 439 Ft

- a támogatás mértéke (%-ban):                        - 100 %

- a projekt fizikai befejezési dátuma:                  - 2023.12.19

- projekt azonosító száma:                                 - TOP-4.2.1-16-BA1-2017-00014

Rövid leírás honlapra:

A támogatási kérelem Vajszló településen működő Vajszló és Térsége Család- és Gyermekjóléti Szolgálata új épület tervezésére, kivitelezésére irányul. A régi központ a megnövekedett igények kielégítésére, és a jelenlegi leromlott állapota miatt már nem volt megfelelő, ezért a fenntartók úgy döntöttek, hogy az Intézmény átköltözik egy nagyobb, a megnövekedett igényeknek megfelelően kialakított intézménybe, mely helyileg 7838 Vajszló, orgona utca (HRSZ 340/3), jelenleg beépítetlen területen található. Az Intézmény fenntartója Vajszló Nagyközség Önkormányzata. A Szolgálat 9 település közigazgatási területén lát el tevékenységet. Ezen települések: Vajszló, Piskó, Hirics, Kórós, Lúzsok, Vejti, Zaláta, Kemse, Páprád. Ezen 9 településen 3.496 fő él életvitel szerűen az önkormányzattól kapott adatok alapján.

Az intézmény több alapszolgáltatást nyújt az igénybe vevők részére, mint például házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés és család- és gyermekjóléti szolgáltatás. Jelen pályázat keretén belül minden szolgáltatást érint a fejlesztés.

Jelen pályázat keretében az új Szolgálat épületének a kivitelezésére, tervezésére, megvalósítására kívánunk pályázatot benyújtani.

Az ingatlan a Vajszló Nagyközség Önkormányzat tulajdonában áll. Az ingatlan jelenleg beépítettlen terület. Ezen a területen kívánunk egy teljesen új épületet építeni a jelenlegi kor követelményeinek megfelelő műszaki tartalommal, valamint a szükséges berendezési tárgyakkal együtt.

Az új épület hasznos területek összesen 130,89 m2.

Az időseket gondozók illetve az őket körül vevők feladata mindenképpen az lenne, hogy minél tovább megtartsák az idősek szellemi frissességét, hogy ez által minél tovább aktív részesei lehessenek a társadalomnak, szabad idejüket hasznosan tudják tölteni, valamint, hogy ne szakadjanak el az emberi kapcsolatoktól.

A tervezett felújítás célja tehát, hogy az Vajszló és Térsége Család- és Gyermekjóléti Szolgálata által nyújtott szolgáltatások minőségi feltételei javuljanak, és mindenki számára hozzáférhetővé váljanak. Az intézményben komplex gondozás folyik, mely során igyekeznek csökkenteni az öregedéssel járó veszteségeket, valamint támogatást nyújtanak abban, hogy az idős emberek saját otthonukban független életet élhessenek, amíg ezt kívánják, és ameddig csak lehetséges.

 szoc6     

szoc8.jpg

szoc17

szoc19

szoc22

szoc29

Megosztom