Pályázat

TOP-1.1.3-16-BA1-2017-00001 - Piac fejlesztése Vajszlón

szechenyi logo

 

A kedvezményezett neve: Vajszló Nagyközség Önkormányzat

A projekt címe: Piac fejlesztése Vajszlón

A szerződött támogatás összege: 179,89 millió Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.

A projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-16-BA1-2017-00001

 

 

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

 

Vajszló az Ormánság második legnagyobb települése, tizenöt község központja, közlekedési útvonalak csomópontjában fekszik, a szűken vett térség fontos gazdasági, kereskedelmi központja. A vajszlói piac már ma is ismert és közkedvelt.

A projekt keretében kialakítunk egy részben zárt, részben nyitott burkolt piacteret, ehhez kapcsolódóan kiépül minden szükséges infrastruktúra, megoldjuk a piac körül a gépjárművek és kerékpárok parkolási lehetőségét, megtörténik a szükséges környezetrendezés (gyepesítés, fásítás).

Az árusított termékek jellege alapján a vajszlói piac termelői piacként fog működni. A piac pozícionálásával célunk, hogy a vajszlói piacon friss, helyben termelt árukat közvetlenül a termelőktől vásárolhassák a helybéliek. A termelő és fogyasztó közvetlen kapcsolatának köszönhetően egyrészt nő a bizalom a megvásárolt termék iránt, másrészt azok árban is versenyképesek lehetnek a hipermarketekben, bevásárlóközpontokban elérhető árukkal.

Fogyasztói oldalról célcsoportunkba tartoznak a Vajszlón és annak körzetében élők, akiknek fontos, hogy helyben jussanak hozzák az élelmiszerekhez, bizalommal legyenek a termék iránt, ismerjék a termék előállítóját, hipermarketekben elérhető, vagy az alatti áron kapják meg a terméket, egészséges legyen a termék.

A fejlesztés eredményeként az áruk közvetlenül jutnak el a fogyasztókhoz, ez a rövid láncolatú értékesítés is a környezetvédelmet szolgálja, ami egyre több tudatos állampolgár számára fontos. A környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartva a beruházás keretében napelemes rendszer kerül kiépítésre, kerékpártároló létesül, megteremtjük a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét, az épületek, fedett-nyitott terek, sétányok, burkolt felületek világítását korszerű, energiatakarékos LED világítótestek biztosítják, a fűtött terekben energiatakarékos fűtőkészülékeket tervezünk.

Megosztom